Chemisch voorbehandelen

Bij Oude Hesselink Conservering  is de chemische voorbehandeling  zeer modern en voorzien van de beste middelen om zowel verzinkt staal, aluminium, zwart staal, blank staal, sendzimir verzinkt, elektolytisch verzinkt, thermisch verzinkt en roestvrij staal op de juiste manier te kunnen voorbehandelen (conversielaag) voor de coatinglaag.

Hulpmiddelen zoals smeeroliën en vetten, die achterblijven bij de productie van werkstukken, kunnen het poeder proces verstoren. Zij verhinderen de optimale hechting van de poederdeeltjes met het materiële oppervlak en kunnen een negatief effect hebben op de oppervlakteafwerking, dus ook op de weersweerstand. Voordat het poeder wordt aangebracht, moet het materiaal eerst worden ontdaan van vervuiling. Een zeer goede methode hiervoor is ontvetten.

Chemisch voorbehandelen heeft als doel een anti-corrosielaag aanbrengen en het verbeteren van de hechting van de coating op de ondergrond voor de afwerking met poedercoaten

De chemische voorbehandeling bestaat uit de volgende 9 baden:

  1. Alkalisch ontvetten
  2. Spoelen
  3. Beitsen aluminium
  4. Beitsen staal
  5. Spoelen
  6. Activeren
  7. Spaarspoelen
  8. Demi spoelen
  9. Passiveren

In samenhang met deze voorbehandeling staat er een waterzuiveringsinstallatie die een deel van het gezuiverde water terugstuurt naar de spoelbaden en een deel afvoert. De maximale afmetingen voor de chemische voorbehandeling zijn 1000 x 2100 x 7000 mm.

Kan of mag een product niet chemisch voorbehandeld worden, dan is het ook mogelijk uw product bij ons te laten stralen. Bel ons om de mogelijkheden te bespreken!

Mail ons